La càmera de vigilància

Després de sentir que hi havia  hagut robatoris en cases veïnes a la nostre just abans de marxar de vacances d’estiu, em vaig acollonir una mica. Podria viure 3 setmanes amb la incertesa de que la meva casa podria ser la següent a ser saquejada? Vaig decidir que havia de fer alguna cosa al respecte.

Entre les opcions més assequibles i més dissuasories vaig triar la video vigilància. Vaig comprar-me  una càmera IP D-Link 2230 que em va costar 1200 DKK (uns 160 Eur). Per aquest preu, la càmera és una virgueria. Grava en HD i pot funcionar amb una lluminositat de 0 lux.

Va ser fàcil d’instal.lar. La càmera ve acompanyada d’un software que funciona com a panel de control. Allà pots ajustar les zones de sensibilitat de la imatge, formats i moltes altres coses. Jo la vaig configurar per que fes dues fotos quan detectés moviment i me les pugés al meu servidor. Aquesta feina la executa amb molta eficàcia. També val a dir que quan hi ha canvis de llum o quan hi ha un dia que fa molt de vent, la càmera es torna boja i m’omple  el servidor de fotos buides.

Al estar la càmera conectada a internet,  pots monitorar l’activitat de la càmera des d’indrets remots. Aquesta funcionalitat va ser un pel mes costosa que la instal.lació inicial de la càmera, ja que vaig haver de configurar el router manualment. Ara explicaré com ho vaig fer:

El primer que cal fer és donar-li una adreça IP fixe a la càmera.
En segon lloc, cal donar els permisos necessaris perquè el router reboti una porta assignada per a l’ocasió cap a la IP de la càmera al port 80.
Un cop fet això es pot accedir a la càmera a través de la IP del nostre router senyalant la porta que hem configurat per aquest propòsit.

He provat l’accés mòbil de la càmera i funciona molt bé amb una aplicació per a Android  i IPhone que es diu IP cam viewer lite Així que ja ho sabeu, quan vingueu  visitar-me a casa, poseu bona cara que us estic gravant.

5 thoughts on “La càmera de vigilància

  1. La meva sogra ha vingut de visita per Nadal i m’ha desendollat el router durant unes 5 hores. Això ha fet que el router agafés una nova adreça ip quan l’he tornat a endollar. La càmera ha funcionat i ha enviat fotos al servidor web immediatament quan s’ha tornat a connectar a la xarxa. He hagut de reconfigurar l’app mòbil amb la nova adreça ip.

  2. No, és el router que em dona una nova direcció IP de cara a enfora. A la càmera li hem donat una IP fixe i segueix funcionant sense problemes amb WIFI dins de casa. El problema és quan vols accedir-hi des de l’exterior. Si el router ha canviat la seva localització, cal conèixer la nova IP per poder accedir-hi un altre cop des de fora.

  3. .. la pregunta doncs, és: pots saber d’alguna manera la nova ip des de fora de casa (si hi ha un tall de llum, com has explicat).. o fins que no tornes no es pot saber la nova ip?

  4. La nova IP la pots coneixer entrant al teu router o fent servir algun dels serveis on-line – rollo “what’s my IP adress” – que pots trobar per internet.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>