La gravadora

zoomJa han passat els reis. Aquest any com que m’he portat molt bé m’han dut una gravadora de so nova.
Es tracta de la Zoom H4. Estic molt content amb ella. És petita i molt fàcil d’utilitzar. Porta dos micròfons de condensador incorporats, el que permet fer gravacions stereo amb molt bona qualitat sense grans desplegaments. L’únic inconvenient que li trobo, és que capta els sorolls de manipulació amb massa facilitat. Però això en el fons no és cap problema si tenim en compte que la gravadora disposa de dues entrades per a micro o línia balancejades.

Aquí una proba de so. Ja em direu que us sembla.

5 thoughts on “La gravadora

 1. Enhorabona!! Per haver superat la bronquitis i per el peaso màquina que t’han dut els Reis Mags. Disfruta-la amb salut! Cuida’t germanet.

 2. Va parir! ho he pasat malament hi tot, sentin aquesta respiració d’ultratomba.. collons nen! fot el puto favor de cuidar-te, val? :)

  El regal sembla guapo, oi? m’agradat. Hauries d’incloure més entrades propies d’audio. Es sent de nassos!

  Una abraçada Ramon!
  :)

 3. Ja em trobo molt millor, gràcies.
  Si és veritat, hauria d’escriure més sobre so. O potser exclusivament sobre so. El meu blog és una mica dispers, escric sobre coses massa diferents. Si la especialització és el futur, aquest blog és una ruina, ja, ja!

 4. Ramón! :) tinc una pregunta respecte a aquesta gravadora. Si gravo a 24fps (fotogrames per segon) en video i el so amb una gravadora com aquesta… puc dir-li que gravi també a 24fps. … o si gravo a 25fps.. o a 30 fps, puc dir-li a la gravadora que s’adapti als mateixos fps que faig servir en video, perqué deprés a l’hora de juntar video i audio, no tingui problemes per sincronitzar l’audio d’una banda i el video per l’altra?
  ..m’explico? o sigui, vinc a preguntar, pots variar la velocitat de gravació en un, dos, tres, cuatre o cinc fotgrames per segon?

  Apa.. gràcies per endevant :).. és que he tingut un “raro” al cervell amb aquest tema i he pensat que tu que domines el tema em podries donar un copet de mà.. jeje.
  Abraçada!

 5. Doncs mira, la veritat és tot molt més senzill. Quan graves so directe tan sols has de tenir en compte que un segon sempre és un segon. I un segon d’àudio sempre seguirà un segon de vídeo sigui quin sigui el frame rate de la imatge. Tan sols cal que recordis la claqueta, que et serà de gran utilitat a l’hora de sincronitzar el so amb la imatge.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>