Estas com una tàpia?

La percepció de freqüències sonores per part de la oïda humana es troba teòricament entre 20Hz i 22000Hz. Aquesta percepció pot variar depenent del sexe i l’edat. Es veu que fins als 40anys el deteriorament de la oïda es gairebé inapreciable. A partir dels 60 la pèrdua d’audició es notable sobretot entre els homes que deixen de sentir les freqüències mes altes (pots ser per estalviar-se de sentir el que diu la seva dona?)

Aquí us deixo un test que he trobat ala pàgina de Freesound per valorar la salud de la vostra oida. Jo escolto des de 40Hz fins a 18KHz amb uns monitors Edirol M10A, i tu?

8 thoughts on “Estas com una tàpia?

  1. Doncs jo ho sento tot! tindré sang canina? jajajaja. En serio.. des de 20Hz fins a 22KHz.. això si, és una mica tortura sentir tot el clip.. ouf!

    :)

  2. Home, una mica gos sí que ets :) M’he oblidat de dir que no fesiu trampes i si podeu, escolteu la pista amb monitors d’audio en comptes d’uns altaveus multimedia amb el subwoofer a tope. Toni, quins altaveus tens?

  3. Pedasso subwoofer nen!!! Amb això deus escoltar fins i tot psicofonies :) Sí, jo crec que uns auriculars en general, et donaran una resposta més fiable o menys colorejada.

  4. Per fer correctament l’experiment hauries de buscar el to de 1000Hz i acomodar el volum al teu llindar de dolor (sense fer-nos mal, eh?) Aquest volum l’hauries de mantenir durant tot l’experiment. Si no tens monitors millor utilitza auriculars. També estria be tornar-ho a provar quan t’hagis netejat les orelles… :)

  5. Nano! m’he tornat a torturar les orelles i el cervell, auf!! quin mal de tarro :))) aquesta vegada ho he fet com dius. Un kilohz a un to agradable i a sentir la locució.. he utilitzat uns auriculars de ipod i et dic que ho sento tot… buuup, boooop, beeeep, baaaap, biiiiip, siiiiiiiiiiik… joder! aixó vol dir que tinc l’orella d’un palomeke de 20 anys? jajajajajaja

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>