Conducció en fred

Amb aquest hivern que avui comencem, però que porta amb nosaltres des del mes d’octubre, feia temps que tenia ganes d’escriure sobre conducció amb neu i gel.

Conducció sobre gel

Cada dilluns, em toca anar a treballar amb cotxe ja que per la tarda he de portar als nens al gimnàs. Com es pot apreciar a la foto, pujar al cotxe pels matins no és sencill. Primer cal passar l’escombra pel cotxe i depenent de les condicions d’humitat amb això n’hi pot haver suficient per deixar el cotxe més o menys maquejat. Si la neu s’ha quedat enganxada al cotxe, haurem de fer servir la rasqueta. Aquest procés sempre el faig amb el motor engegat, així el cotxe es va escalfant per dins i també ajuda a desfer el gel del vidre del darrere. També cal assegurar-se que la matricula estigui visible i que no hi hagi un bloc de gel enganxat al parafang de les rodes del davant perquè les rodes puguin girar.

Un cop el cotxe està a punt sempre comprovo com està la sortida al carrer. Per la nit acostuma a passar el tractor que neteja de neu el carrer. De vegades deixa a nostra entrada colgada e neu i llavors em toca agafar la pala.

Quan per fí aconsegueixes sortir a la carretera mai se sap que et trobaràs. La majoria de carrers principals estan nets i no hi ha cap problema, però si quan agafes el cotxe està nevant en aquell moment,  tot es complica. Aquí a Dinamarca no es fa servir cadenes, basicament perquè no hi ha muntanyes. El que es fa servir és el que aquí s’anomena: pneumàtics d’hivern. Aquest tipus de pneumàtics estan fets d’una goma més tova i això fa que s’enganxin molt més bé amb neu i gel. El problema és que a diferencia d’altres païssos com Suècia o Alemanya, els pneumàtics d’hivern no son obligatoris a Dinamarca per conduïr sobre neu. Això vol dir que sempre et trobes algun inconscient amb pneumàtics d’estiu en mig de la nevada, que es queda clavat en una rampa i que et munta un embús monumental.

A mi m’agrada conduir sobre gel. No crec que sigui gens perillós i només cal seguir uns consells bàsics.

  • Anar una mica més a poc a poc, però tampoc cal anar com una tortuga.
  • Mantenir més distància de la habitual amb el cotxe del davant.
  • No estripar les marxes, sobretot la primera.

De tota manera, m’agrada molt més conduir a l’estiu. Conduir i moltes altres coses més. Que arribi l’estiu!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>