San Francisco

San FranciscoM’han deixat anar al congrés mundial d’Adobe. Aquest cop la conferència es feia a Las Vegas. De seguida vaig pensar que seria una bona idea aprofitar el viatge per visitar la darrera gran ciutat californiana que em faltava per conèixer: San Francisco. Algú m’havia dit que viure en un hotel a SF seria caríssim i que potser seria una idea viure a Okland per agafar el tren cada dia fins al centre. Vaig decidir que volia viure el més central possible, així que vaig agafar una habitació Bern B&B al mig de SOMA South of Marked Street i va ser una bona pensada.

San Farancisco és una ciutat per caminar i gaudir.  A part de caminar també vaig agafar autobusos i tramvies que funcionen la mar de bé. Vaig ser molt efectiu i en tres dies crec que vaig veure el mes rellevant:

China Town: La concentració cultural xinesa més important de tot Amèrica. En un altre lloc n’haguessin fet un parc temàtic per turistes pero a SF el China Town és de debò. Al.lucinants botigues, arquitectura oriental, tot autentic.

Front marítim: Es un lloc perfecte per passejar un dia de sol. Els molls de pescadors i les terminals de les antigues línies de ferri que s’han reconvertit per posar-hi restaurants i zones d’esbarjo. A destacar el Fishermans Wharf i el Ferry building.  Vaig menjar un entrepà de llagosta, vaig veure els lleons marins al Pear 39 i vaig gaudir del mercat de pagesos. Tot molt agradable.

Golden Gate Bridge: Bé, espectacular. Em va agradar que es pogués travessar caminant.

The Mission: Un barri amb molt bon rotllo on es pot visitar la missió espanyola de SF i gaudir d’uns carrers decorats amb uns murals molt xulos.

Altres coses a destacar: el Presidio Park, GoldenBridge Park i el museu The Young.

En General puc dir sens dubte que San Francisco és la ciutat amb més personalitat que he vist a Califòrnia. El que mes m’ha agradat de tot son els carrers amb les seves façanes Victorianes i els tramvies antics, és clar,  que funcionen impecablement i sense complexes. No em cansaria de pujar-hi.

Malgrat els incendis que hi havia actius a Santa Rosa, finalment vaig poder gastar l’últim dia fent una caminada de les meves. Vaig anar fins al parc de Point Reyes a la costa  Nord Oest de  SF. Vaig deixar el cotxe a Bear Valley Visitor Center i vaig agafar el Bear Valley trail fins a Arch Rock. Des d’allí vaig tornar fins al punt d’origen tot seguint el Sky trail. Uns 20 Km tot plegat. Va ser una excursió perfecta. Un bosc molt guapo. La pista molt ben marcada i el paratge de la costa era increïble. Una costa verge tant espectacular, estic acostumat a veure-la.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>